18.09.2019, autor: Věra Šimková, kategorie: Příběhy

S Diecézním centrem pro seniory na Malé Fatře

S Diecézním centrem pro seniory na Malé Fatře

Ve dnech 10. - 15. září 2019 jsme s Veronikou Čepelkovou a P. Janem Kunertem prožili překrásnou pouť na Turzovku a Malou Fatru. Byli jsme ubytováni v penzionu u Terchové, v kraji Juraja Jánošíka.

Chodili jsme na procházky malebnou přírodou v Národním parku Malá Fatra, svezli jsme se vláčkem Vrátnou Dolinou, prošli se podél říčky soutěskami do Dier. Jeli jsme i lanovkou. 

Nezapomenutelné byly výhledy při našem výstupu na Velký Kriváň a při procházkách pod horou Chleb.

Prochodili jsme městečko i okolí Terchové, navštívili muzeum Juraja Jánošíka. Prošli jsme si Křížovou cestu nad městem, vystoupali k monumentu Jánošík, vyšplhali na rozhlednu Terchovské srdce. Cestou na večeři jsme si natrhali i bylinky na léčivý čaj. Na závěr zájezdu jsme se zajeli vykoupat do krásných termálních lázní Rajecké Teplice. 

Každodenní mše svatá nás sdružovala kolem o. Jana. Zazpívali jsme jsme si večer při kytaře, navázali nová přátelství. Měli jsme opět pocit, že Boží království přichází mezi nás... 

Na zpáteční cestě nás čekalo překvapení. Navštívili jsme poutní místo Zašová, nedaleko Rožnova pod Radhoštěm.

Co říci na závěr? Vděčně vzpomínáme, posíleni na těle i na duchu. Vděčni "naší Veronice" za to, že nás sdružuje i sjednocuje s Pánem. Těšíme se na další společná setkávání na zájezdech pořádaných Diecézním centrem pro seniory a cestovní kanceláří Avetour. 

Věra Šimková

 
Fotogalerie Fotogalerie
Fotogalerie Expedice Diecézního centra pro seniory na Malou Fatru
Expedice Diecézního centra pro seniory na Malou Fatru

30.09.2019

Autor: VČ

Počet fotek ve fotogalerii: 22

Fotogalerie Zobrazit fotky Expedice Diecézního centra pro seniory na Malou Fatru

 

 

 
Nahoru