13.01.2023, kategorie: Zamyšlení

Prezidentské volby: Volme srdcem

Prezidentské volby: Volme srdcem

Milí čtenáři Simeona,

když si někdo vybírá svou budoucí životní partnerku, pak, je-li aspoň trochu rozumný, jistě nebude koukat jen na to, aby splňovala obecné parametry "standartní krásy", ale lidově řečeno spíš na to, aby měla všech pět "pé". My si teď sice nehledáme životní družku či druha, ale už za pár dní budeme přistupovat k volebním urnám, abychom nejen pro sebe, ale pro celý náš národ vybrali toho nejlepšího partnera na příštích pět let... Není tedy třeba zdůrazňovat, že nejde o formalitu, ale o věc velmi důležitou - o zvolení nové hlavy státu, která bude několik let zásadně ovlivňovat směřování naší země v Evropě i v celém světě - a která by měla především dbát na to, aby život v naší zemi byl svobodný a spokojený.

Nebude ani tak záležet na tom, bude-li to muž či žena, zdali budoucí hlava státu bude elegantní, bude-li mít na hlavě hustý porost či nikoli, ale na tom, bude-li charakterní a důvěryhodná, má-li politické a diplomatické zkušenosti a "čistý štít",  bude-li mu záležet nikoli na vlastním prospěchu, ale na blahu země i všech jejích obyvatel, bude-li dbát na zachovávání práva a v neposlední řadě na tradičních křesťanských hodnotách - bude-li mu tedy záležet na zdravých rodinách, na dětech, na seniorech, na sociálně slabších a na celkovém morálním stavu společnosti...

Věřící voliči by se proto měli - minimálně v prvním kole voleb - rozhodovat výhradně podle vlastního svědomí ("volit srdcem") - nikoli podle počtu volebních plakátů, podle internetových rad a "kvalifikovaných" odhadů volebních preferencí vyplývajících z různých předvolebních průzkumů, které pochopitelně mohou být účelové a zavádějící. Záruku by měli spatřovat v tom, do jaké míry poznali toho "svého" kandidáta, zdali skutečně žije tak, jak před volbami hovoří, zdali "nekáže vodu a nepije víno", a pokud se hlásí ke křesťanství (takových kandidátů opravdu není mnoho), zdali splňuje příslušné zásady, zdali žije podle víry a je tedy u něj naděje, že se i v nejvyšší státní funkci se bude chovat jako charakterní, moudrý a spravedlivý člověk a spolehlivý ochránce občanských práv.

Přijďte proto všichni volit - a modleme se, aby volby přinesly uklidnění a pokoj a aby jejich výsledek přispěl k spokojenému a spravedlivému životu v naší zemi!                                                                                                         

Vaše redakce Simeona

 

 

 

 
Nahoru