07.03.2021 16:50, autor: Věra Šimková, kategorie: Zamyšlení

Papež František v Iráku - slova povzbuzení i pro nás

Papež František v Iráku - slova povzbuzení i pro nás

Sledujeme statečného papeže Františka na návštěvě v Iráku a tečou nám slzy. Sotva chodí, do schodů si nechává pomoci. Jeho statečnost se ale přenáší na nás...

Máme přece Ježíše a víru. Musíme si vzájemně pomáhat tak, jako když jsme před rokem šili roušky: "já chráním tebe a ty mě!" Proto jsme loňské jaro tak zázračně ustáli.

Neztrácejme naději a šiřme kolem sebe lásku Ježíše Krista! Dívejme se kolem sebe a berme si příklady ze statečných lidí a informace od odborníků. Pán je vždy naší silou.

Vidíme vďěčnost křesťanů v Iráku. Co pro ně znamená návštěva papeže v jejich životech, kdy mnozí přišli o všechno, i o své drahé!

Papež František přijel s pochopením a povzbuzením. Volí slova lásky, říká: "Poslední slovo patří Bohu. Ten nikdy nezklame a podpírá nás svojí milostí."

Uvědomujeme si, že to je povzbuzení i pro nás, v naší nelehké době: "Ochraňujme pouta vztahů, Ježíš je nám po boku", říká papež František v Karakeši, v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie.

Odpuštění je potřebné, důvěřujme Bohu a lidem dobré vůle. A pamatujme na vděčnost.

Proto dodržujme i my pravidla bezpečného chování a nechme se všichni očkovat. Jiné cesty není. Svěřme Panně Marii znovuzrození našeho světa. Modleme se k naší nebeské Matce a modleme se za sebe navzájem.

Na závěr papež František zapisuje do pamětní knihy: "Vyprošuji od Boha, na přímluvu Panny Marie, dar míru." Všichni si uvědomujeme, že láska, ne zášť, vítězí.

Myslím, že nynější ministr zdravotnictví Doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D. je zodpovědným mužem na svém místě, ve kterého můžeme mít důvěru. Ve své funkci roste, je přímý, zodpovědný a zásadový. A to těší.

Přeji vám s kvetoucími sněženkami radost ze života.

Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru