14.03.2021 20:00, autor: Věra Šimková, kategorie: Příběhy

Miluška sluníčko Zezulková vzpomíná životní pouť nemocných do Lurd

Miluška sluníčko Zezulková vzpomíná životní pouť nemocných do Lurd

S P. Jiřím Vojtěchem Černým se Miluška Zezulková seznámila v roce 2015. Je velmi šikovná, i když má zdravotní omezení. Otec Vojtěch jí nabídl, aby se zdarma zúčastnila Světové pouti nemocných do Lurd. Pořádají ji každoročně členové Maltézského řádu. Miluška s velkou radostí přijala. Přezdívku sluníčko jí dal otec Vojtěch, který tam létá každoročně s nemocnými.

Miluška sluníčko letěla 30. dubna 2015 na pět dní se svou asistentkou Růženkou a ostatními speciálním letadlem. Pouti se zúčastnila také Jana Sieberová, která pomohla Milušce s pakováním.

Miluška říká, že se jí v Lurdech u Panny Marie strašně líbilo. Že je to přenádherné poutní místo a má ho uložené hluboko ve svém srdci. Prožila tam nezapomenutelné mše svaté, nejkrásnější byla v Massabiellské jeskyni, na místě zjevení Panny Marie. Vzpomíná, jak na vozíku projela křížovou cestu, a jak dostala požehnání nemocných. Na večerní průvod se svíčkami, na koupel v léčivé a velmi studené vodě za modlitby růžence.

Miluška se vrátila zotavená a posilněná na na těle i na duchu. Otci Vojtěchovi koupila vínečko a poděkovala. Moc si ho a Jany Siberové váží a za všechno děkuje. S asistentkou Růženkou si stále píší. Miluška se modlí, aby se do Lurd ještě jednou vrátila.

Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru