15.05.2020, autor: Karel Voplakal, kategorie: Zamyšlení

Křesťanská média citlivě a trpělivě přinášejí slova povzbuzení

Křesťanská média citlivě a trpělivě přinášejí slova povzbuzení

Milí čtenáři  seniorského webu www.Simeon.cz! 

Věřím, že naprostá většina z vás jsou zároveň také posluchači křesťanských médií: mám na mysli především Radio Proglas a Televizi Noe, které pro vás soustavně - zvlášť v současné době pandemie - citlivě a trpělivě přinášejí slova povzbuzení, útěchu v opuštěnosti, ve starostech a v utrpení všeho druhu, poukazují na krásné příklady hodné následování a v neposlední řadě neúnavně dodávají útěchu z přítomnosti Boží každodenním přenosem bohoslužeb, homilií a modliteb a redakčních rozhovorů s lidmi, kteří mají co říci.

Zkusme si představit, kolik milostí od Pána proudí z možnosti sledování a zprostředkované účasti na službách Božích a společných modlitbách růžence a Korunky k Božímu milosrdenství! Važme si náročné práce otců P. Holíka z „Proglasu“ a  P. Ryšky z TV Noe a jejich spolupracovníků z redakcí obou médií - a svou vděčnost projevujme také finanční podporou oběma redakčním kolektivům, protože bez ní by jejich práce pokračovat nemohla. Uvědomme si, že nikdy předtím jsme neměli příležitost vidět a slyšet Svatého otce Františka tak často jako nyní - při každodenním přenosu ranní mše svaté v 7 hodin z kaple sv. Marty v Římě. Přitom bychom měli být vděčni také sestře Ludmile Němcové FMA, která každé ráno v tuto dobu s obdivuhodnou vytrvalostí laskavým slovem doprovází italsky sloužené papežské bohoslužby a simultánně překládá Františkovy homilie do naší mateřštiny.

Dnes bylo oznámeno, že pravidelný dvouměsíční přenos papežských mší bude už za několik dní ukončen; dne 18. května bude tato bohoslužba zaměřena na připomínku sto let od narození svatého papeže Jana Pavla II. - a pak - v souvislosti s uvolněním bohoslužeb pro italskou veřejnost nebude už možno tyto televizní přenosy papežské mše svaté sledovat. Bohu díky za všechnu posilu duše, kterou nám dosud každodenně přinášely! 

Karel Voplakal

 

 

 

 
Nahoru