12.08.2014, autor: Věra Michalová, kategorie: Příběhy

Byla jsem velice oslovena nabídkou celoživotního vzdělávání

Byla jsem velice oslovena nabídkou celoživotního vzdělávání

Srdečně Vás zdravím z Benátek nad Jizerou a úvodem bych se s Vámi chtěla podělit o mou velkou radost. Někdy v roce 2010 jsem četla v Katolickém týdeníku o možnosti studia na KTF UK - U3V, tedy celoživotní vzdělávání. Byla jsem tím velice oslovena a začala pátrat po podrobnostech. Následně jsem podala i přihlášku.

Tento rok budu začínat již pátý ročník 2014 – 2015. Nejedná se o klasické studium a účastnit se může každý, kdo chce a umí naslouchat. Formou vynikajících přednášek si tak prohlubujeme znalosti z nauky katolické církve. Tedy - Základy katolického náboženství - Teologie pro laiky. Je zajímavé, že přednášky vznikly původně v jednom domově seniorů a tak vznikla tato myšlenka, která se šíří dál. Garantem a přednášející tohoto programu je Doc. Aleš Opatrný Th.D. a další jsou vyučující a doktorandi KTF UK a také vzácní hosté i z královéhradecké diecéze a jiní. Pro mnohé je to úžasné vyplnění některého sobotního dopoledne, kdy necháme doma své starosti, bolesti a přeneseme se do zcela jiného duchovního světa.

Mohu-li něco napsat za sebe, tak stále ještě pracuji v nepřetržitém provozu v nemocnici a díky Bohu a tomuto vzdělávání asi vše ještě zvládám. Je to takový nikdy nekončící proces.

Nesmím ovšem zapomínat na úžasné exercicie pro seniory v Janských Lázních. Díky P. Kolářovi, P. Fialovi a P. Rybářovi a díky Vám všem! Jsem šťastná, že mohu patřit do společenství věřících. Je to má rodina a můj život má smysl a cíl.

Věra Michalová

 

 

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru