09.09.2019, autor: Věra Šimková, kategorie: Příběhy

Aktivní seniorkou i v devadesáti letech

Aktivní seniorkou i v devadesáti letech

V naší farnosti žije úžasná žena. Jmenuje se Eliška Matoušková. Nedávno oslavila devadesát let a její vitalita je obdivuhodná. Málokdy ji zastihnete doma. 

Je dlouholetou aktivní členkou českotřebovského pěveckého souboru Bendl, který byl založen již v roce 1923. Na jeho koncertech doma i v zahraničí zní skladby A. Dvořáka, J. S. Bacha, W. A. Mozarta a dalších. 

Od mládí je členkou Orla. Každý týden ji najdeme v tělocvičně.

Ráda jezdí na zájezdy s královéhradeckou diecézí, s naší farností i na zájezdy pořádané českotřebovskou KDU-ČSL. Vloni na podzim se takto byla podívat do Nízkých Tater. S námi a biskupem Josefem Kajnekem sjela na pltích kousek řeky Váh pod hradem Strečno. Dále s námi navštívila Mariacell v Rakousku a vykoupala se v lázních Laa an der Thaya. 

Za několik dní se opět s Veronikou Čepelkovou vydá na zájezd na Turzovku a Malou Fatru, který je spojen s krásnými procházkami a koupáním v lázních Rajecké Teplice. 

V listopadu se ještě vypraví na Národní pouť za Anežkou Českou do Říma a za papežem Františkem.

Ráda navštěvuje nedělní bohoslužby v českotřebovském kostele, každou první sobotu v měsíci jezdí do Koclířova za Fatimskou Pannou Marií.

Je veselá, srší optimismem a dobrou náladou. Jejím nepřeberným kamarádkám je s ní moc dobře. Ze "svých cest" nám vozí vyprávění, oplatky a dárečky. Na setkání s ní a posezení u vínečka na její krásné zahrádce se všichni moc těšíme...

Tak jsem ji poznala. 

Zapsala českotřebovská farnice Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru