17.09.2021, autor: Stanislava Dřevíkovská, kategorie: Poutní zájezdy

Zájezd na Oravu s Diecézním centrem pro seniory a CK Avetour: "Příště, dá-li Pán, jedeme zase"

Zájezd na Oravu s Diecézním centrem pro seniory a CK Avetour: "Příště, dá-li Pán, jedeme zase"

Moji milí, chtěla bych se s vámi podělit o krásné zážitky na Slovensko a do Polska. Se sestrou jsme se přihlásily už po několikáté s  osvědčenou společností Diecézního centra pro seniory, která spolupracuje s CK AVETOUR. Tuto cestovní kancelář dobře známe již z dřívějších let, cestovali jsme s nimi po Evropě a je zárukou kvality.

Jistotou úspěchu je naše milá organizátorka Veronika Čepelková. Pro její skromnost a pokoru nebude souhlasit s chválou, ale když se pochválit může, tak se pochválit má. Její úžasné organizátorské schopnosti, jednání, rychlé řešení problémů atd., prostě je to člověk na svém místě, který věnuje všechen svůj volný čas seniorům.

A teď už k našim zážitkům… Tentokrát jsme se jeli kochat krásami Oravy a okolí. Hned první den jsme žasli nad pozoruhodným poutním místem Butkov. Nachází se v dosud funkčním lomu. Tyčí se zde veliký kříž s úžasnými výhledy na okolí. Všichni účastníci byli nadšeni. Potom jsme se již těšili na večeři a odpočinek. Trochu se strachem jsme přijížděli k penzionu. Dojeli jsme totiž, ne naší vinou, o dvě hodiny později. Jaké však bylo naše překvapení, když nás čekala usměvavá děvčata, která nás mile přivítala a obsloužila. To se cení.

Protože druhý den hlásili špatné počasí, Verunka správně změnila program a namísto výletu k Roháčskému vodopádu jsme relaxovali v termálech Aquapark Meandr v osadě Oravice. Bylo to prostě super.

Další den jsme navštívili poutní místo Klin – vypíná se zde nejvyšší socha Krista na Slovensku. Opět úžasné místo. Odpoledne jsme pluli lodí po Oravské přehradě.

Výlet do Polska do Zakopaného byl krásný. Viděli jsme skokanské můstky. Lanovkou jsme vijeli na horu Gubalówku s krásnými výhledy na město a na Západní Tatry. Nezapomenutelným zážitkem byla mše svatá na poutním místě Matky Boží Fatimské.

V pátek, za pěkného počasí, jsme putovali k Roháčskému vodopádu krásnou přírodou. Večer jsme si společně zazpívali u vínečka. Na zpáteční cestě domů jsme navštívili Oravský hrad.

Celkové hodnocení? Krásná příroda, nová přátelství, mše svaté s otcem Jiřím Štorkem, kázání o životě a ze života… Co více jsme si mohli přát?

I když jsme se sestrou u vína zpívaly dvojhlasně, v sobotu jsme si řekly jednohlasně: "Příště, dá-li Pán, jedeme zase."

Stanislava Dřevíkovská

 

 

 

 
Nahoru