11.12.2023, autor: Marie Šmídová, kategorie: Poutní zájezdy

Zájezd Františkovy Lázně, Mariánské Lázně, Čtrnáct svatých pomocníků, svatyně Marienweiher a adventní trhy v německém Hofu

Zájezd Františkovy Lázně, Mariánské Lázně, Čtrnáct svatých pomocníků, svatyně Marienweiher a adventní trhy v německém Hofu

Zájezd Františkovy Lázně, Mariánské Lázně, Čtrnáct svatých pomocníků, svatyně Marienweiher a adventní trhy v německém Hofu byl ve dnech 28. - 30. listopadu 2023. První den jsme měli procházku po Františkových Lázní (památka Unesco) a možnost koupání v Aquaforu, které se všem líbilo. Ubytovaní jsme byli po dvě noci ve Františkových Lázních ve výborném penzionu nedaleko centra.

Druhý den jsme se věnovali poutním místům v Německu. Nejdříve v nádherné bazilice Čtrnácti svatých pomocníků (sv. Blažej, sv. Jiří, sv. Achacius, sv. Erasmus, sv. Vít, sv. Markéta, sv. Kryštof, sv. Pantaleon, sv. Kiriac, sv. Eustach, sv. Jiljí, sv. Diviš, sv. Kateřina, sv. Barbora). Stavitel baziliky byl Baltazar Neumann. Další poutní místo byla bazilika Marienweiher s oltářním obrazem Nanebevzetí Panny Marie také v bamberské diecézi. Třetí místo, které jsme v Německu navštívili bylo velmi milé „překvapení“, a to adventní trhy ve městě Hof s mariiánským kostelem.

Třetí den byla návštěva světoznámých Mariánských Lázní, které byly postaveny díky premonstrátům z kláštera v Teplé, hlavně díky opatu Reitenbergerovi. Po celou dobu jsme měli nádherné počasí v neznámé zasněžené krajině. Jako výborný duchovní doprovod s námi jel P. Jiří Vojtěch Černý.

Byla to nádherná pouť. Moc děkujeme Diecéznímu centru pro seniory, hlavně Veronice Čepelkové, která nám stále chystá nádherné zájezdy. A také cestovní kanceláři Avetour. Díky Bohu!

Marie Šmídová


Video z poutního místa Čtrnácti svatých pomocníků sledujte zde (děkujeme také za případný odběr kanálu):

 

 

 

 
Nahoru