23.01.2020, kategorie: Ostatní

Vhodná rehabilitace pro seniory po TEP či zlomenině stehenní kosti? Jedině s motodlahou

Vhodná rehabilitace pro seniory po TEP či zlomenině stehenní kosti? Jedině s motodlahou

Vhodná rehabilitace pro seniory po TEP či zlomenině stehenní kosti? Jedině s motodlahou

Uklouznutí na ledě nebo pád ze schodů mohou být pro seniory osudnými. K nejčastějším důvodům při hospitalizaci v nemocnici patří právě zlomená stehenní kost. Jak se vrátit do běžného života po zlomenině nebo operaci rychleji? Zkuste motodlahu.

Kdy je nutná hospitalizace v nemocnici

K nejčastějším úrazům, a také strašákům, patří již výše zmíněná zlomenina stehenní kosti. Senioři jsou také hospitalizováni s porotickou frakturou páteře, nitrokloubní zlomeninou pažní kosti a stabilní zlomeninou pánevního kruhu. I přesto, že ve vyšším věku jsou zranění tohoto typu velmi vážná, mají pacienti šanci na další plnohodnotný život. Lékaři zpravidla naplánují co nejdříve operaci, kde nemocnému aplikují implantát. Poté čeká zraněného včasná rehabilitace, která je naprostým klíčem k tomu, aby se budoucí život odvíjel bez větších následků.

Léčba a rekonvalescence

Aby byla léčba co nejefektivnější, je potřeba zvolit takový rehabilitační přístup, aby byl pacient co nejdříve vertikalizován, maximálně spolupracoval s personálem nemocnice a rehabilitačního střediska, a aby se mohl vrátit co nejdříve k běžnému životu. Nemocný musí spolupracovat i s rodinou a je potřeba, aby mu byla zajištěna vhodná následná ošetřovatelská péče.

Rehabilitace doma? Výhoda i nutnost

Po propuštění z nemocnice bude pacient docházet do rehabilitačního střediska, kde bude rehabilitovat pod dohledem specialisty. Nemocný by měl efektivně rehabilitovat také doma. K tomu je nejvhodnější využít motodlahu, díky níž docílíte velmi efektivní a bezpečné rehabilitace. Pasivní

cvičení na motorové dlaze umožní rozhýbat končetinu rychleji a efektivněji. Cvičení na motorové dlaze využijí senioři po TEP (totální endoprotéza) kolene i kyčle, výměně kloubu, artroskopii, akromioplastice.

Cvičení na motodlaze

Ještě než začnete rehabilitovat na motodlaze, je potřeba přístroj nastavit. Nastavuje se pouze před prvním cvičením. Jeho nastavení je snadné a zvládnete jej bez problémů. Poté již přístroj nastavovat nemusíte. Před rehabilitací vložíte nemocnou končetinu do motodlahy, na dálkovém ovládání navolíte program a přístroj bude rehabilitovat za vás. Díky tomu bude zajištěn efektivní a také správný pohyb.

Po úraze nohy nebo TEP kolene či kyčle je pro pacienty nejvhodnější cvičit na motodlaze Artromot K1 Klasik. Motodlaha pomůže seniorům, aby se vrátili do běžného života rychleji. Pomůže zvýšit pohyblivost kloubů a končetin, riziko komplikací vznikajících při dlouhodobém znehybnění se sníží. Na přístroji můžete rehabilitovat až 4x za den. Jedno cvičení by mělo trvat od 30 do 60 minut.

Proč rehabilitovat s motodlahou

  • Můžete rehabilitovat doma, kdykoli budete potřebovat.
  • Zhojení chrupavek se podpoří.
  • Lymfatická cirkulace měkkých tkání se zlepší.
  • Otoky se vstřebají dříve.
  • Rychleji se zařadíte do běžného života.
  • Končetina se rychleji zotaví.

Půjčovna motodlahy: Vypůjčte si motodlahu ještě dnes

O motodlahy bývá velký zájem, proto je nejlepší zamluvit si přístroj včas. Pronájem motodlahy na jeden den stojí 250 . To je cena i s DPH. Od 31. dne vyjde denní pronájem na 220 Kč i s DPH. Motodlahu si vypůjčítepůjčovně motodlahy. Vyplňte poptávkový formulář, napište na e-mail info@proormedent.cznebo zavolejte na telefonní číslo +420 241 403 520, mobil +420 774 728 722. Jestliže si motodlahu vypůjčíte na jeden týden, dopravíme vám ji po Praze až domů zdarma. Na obsluhu přístroje vás zaškolíme. Při vypůjčení přístroje na dva týdny vám jej doručíme zdarma po středních Čechách.

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru