29.11.2023 [středa], zveřejněno: 27.11.2023, autor: Veronika Čepelková, kategorie: Akce

Týnišťská věž se počtvrté rozsvítí červeně

Týnišťská věž se počtvrté rozsvítí červeně

V rámci celorepublikové připomínky lidí pronásledovaných pro víru s názvem #RedWednesday, tzn. Červená středa, bude ve středu 29. listopadu 2023 již počtvrté nasvícena týnišťská vodárenská věž červenou barvou.

Základním poselstvím této iniciativy je prosazování svobody vyznání, vzájemné tolerance ve společnosti a podpoření solidarity se všemi obětmi pro víru ve světě. Vizuálním znakem je rozsvícené červené světlo symbolizující utrpení lidí. Více o této aktivitě se dozvíte na webu www.cervenastreda.cz.

V tento den od 13:30 proběhne v Praze ve Vlasteneckém sále Karolina mezinárodní konference na téma: Svoboda vyznání ve veřejném prostoru.

V rámci konání iniciativy Červená středa se také uskuteční benefiční koncert vokálně-experimentálního souboru AFFETTO, který pořádá Česká biskupská konference, Ekumenická rada církví a Federace židovských obcí ve spolupráci s Charitou Česká republika. Výtěžek bude využit na pomoc křesťanským školám v Libanonu.

Koncert se koná v den Červené středy 29. listopadu od 20:00 v kostele sv. Jiljí, Praha 1 - Staré Město. Vystoupení živě přenáší TV Noe, která bude provozovat i živé dárcovské call centrum.

Děkuji ředitelce Služeb města paní Jitce Gažiové, jejímu týmu a všem podporovatelům za spolupráci.

Veronika Čepelková, zastupitelka města

 

 

 

 
Nahoru