19.11.2018 [pondělí] - 02.12.2018 [neděle], zveřejněno: 19.11.2018, kategorie: Akce

Speciální program pro seniory v rámci výstavy Lide československý! Tvůj odvěký sen stal se skutkem.

Speciální program pro seniory v rámci výstavy Lide československý! Tvůj odvěký sen stal se skutkem.

Nabídka speciálního programu pro seniory v rámci výstavy LIDE ČESKOSLOVENSKÝ! TVŮJ ODVĚKÝ SEN STAL SE SKUTKEM., kterou pořádá Muzeum východních Čech v Hradci Králové v rámci výročí 100 let od založení samostatného československého státu.

Z důvodu právě probíhající rekonstrukce budovy muzea výstava probíhá v Galerii moderního umění v Hradci Králové na Velkém náměstí.

Výstava je přístupna veřejnosti až do 2. prosince 2018, každý den kromě pondělí vždy od 10:00 do 18:00 hodin. Výstava je zaměřena na průběh událostí souvisejících s vyhlášením Československé republiky v Hradci Králové a jeho nejbližším okolí. Představuje také regionální „muže října“ a jejich vzpomínky, jak prožívali zlomové okamžiky naší historie. Zajímavé dokumenty, jako například plakáty, noviny nebo fotografie pomohou přiblížit, co vše se odehrávalo v říjnových dnech roku 1918 v Hradci Králové a jeho okolí v době, kdy se rodil samostatný československý stát. K vidění jsou části sokolského kroje či legionářských uniforem, medaile nebo dobová platidla.

Pro zájemce máme připravený speciální program, který vede naše muzejní pedagožka Mgr. Havlová. Program je nutné rezervovat dopředu do pomluvě s ní (m.havlova(zavináč)muzeumhk.cz, 604 513 643).

Vstupné snížené: 30 Kč (senioři +65), skupinové: 30 Kč (dále viz ceník Galerie moderního umění).

 

 

 

 
Nahoru