05.10.2020, autor: Věra Šimková, kategorie: Poutní zájezdy

Senioři zavítali s Diecézním centrem pro seniory a CK Awertravel do rakouského Tyrolska

Senioři zavítali s Diecézním centrem pro seniory a CK Awertravel do rakouského Tyrolska

Koncem září jsme se vydali s Veronikou Čepelkovou z Diecézního centra pro seniory na pouť seniorů do Tyrolských Alp. Cestovali jsme autokarem s CK Awertravel poznávat krásy malebného horského údolí Wildschönau a okolí.

Ubytováni jsme byli v Auffachu, sami, v odlehlém a krásném rodinném hotelu s venkovním bazénem. Polopenze vynikající.

Obdrželi jsme i zdarma kartu na všechny místní lanovky.

Počasí se nám vydařilo. Vyjeli jsme si lanovkou několikrát, na Schatzbergalm (2000 m n. m.) a na Markbachjoch. Vždy nás čekala procházka s překrásnými výhledy na okolní hory, zalitá sluncem, s pasoucím se dobytkem.

Obdivovali jsme malebné usedlosti v Auffachu, Oberau a Niederau, putovali do mariánského poutního místa Mariastein, navštívili poutní kapli Maria vom Guten Rat, krátce putovali po Svatojakubské cestě. Obdivovali jsme výrobky v muzeu dřeva v Auffachu, navštívili salaš, nakoupili sýry.

V podvečer jsme se ještě vykoupali ve venkovním hotelovém bazénu. Nádhera...

Duchovní doprovod vedl P. Miroslav Reif se svými úžasnými homiliemi.

Cestou domů jsme se zastavili u jezer Solné komory Hallstätter See a Wolfgangsee nedaleko Salsburgu. Nezapomenutelnou se stala plavba lodí po jednom z jezer.

V dnešní složité době nám - seniorům, umožnila "naše Veronika" prožít nádherný týden v překrásné přírodě, s naším Pánem, plný přátelství a láskyplného souznění.

Naši důvěru nezklamala, postarala se o naši bezpečnost. Vybrala pouť v překrásné přírodě a my jsme vytvořili bezpečné "rodinné prostředí", izolováni od okolního světa.

Naše vzpomínky jsou nádherné. O to cennější v době, která má snahu izolovat nás, seniory, v samotě domova.

V tomto kontextu je třeba si uvědomit a zdůraznit kvality PhDr. Veroniky Čepelkové. A podpořit její kandidaturu v komunálních volbách, které se budou konat v roce 2022. Už je nevyhnutelně nutné předat vedení naší krásné vlasti a našich měst jen odpovědným a nezištným odborníkům! Takoví, zapálení pro věc, dokážou, aby rozkvetla tak, jako malebné tyrolské údolí Wildschönau.

Věra Šimková

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru