03.09.2020, autor: Manželé Retíkovi, kategorie: Poutní zájezdy

Senioři zavítali s Diecézním centrem pro seniory a CK Avetour do Krušných hor

Senioři zavítali s Diecézním centrem pro seniory a CK Avetour do Krušných hor

Srpnový zájezd do Krušných hor se vydařil. Přes počáteční obtíže - změna termínu z května na srpen, nepříznivá předpověď počasí - se poutní a poznávací cestování vydařilo. Počasí nám přálo, deštníky zůstaly v baťůžku po celé tři dny.

První den v pravé poledne jsme slavili s otcem Miroslavem mši svatou na Svaté Hoře u Příbrami.

Areál zářil v plné kráse, impozantní vstup v poledním slunci nás uchvátil. Po mši svaté jsme měli možnost projít ambity i čtyřmi kaplemi s průvodcem a celý dějinný vývoj poutního místa poznat .Byl čas i na osobní modlitbu a zklidnění v tichu baziliky.

Po malé zastávce v Příbrami jsme po 15. hodině odjížděli do Krušných hor a po 19. hodině dorazili do Božího Daru. Čekala nás výborná večeře a pěkné ubytování v hotelu Zelený dům.

Druhý den jsme po ranní mši svaté a bohaté snídani vyrazili na Božídarské rašeliniště. Bludičky nás nesvedly z cesty, ale po dřevěném chodníčku jsme prošli poznávací trasou necelé 3 km krásnou přírodou zpět do Božího Daru. Po poledním odpočinku nás autobus vyvezl na nejvyšší vrchol Krušných hor - na Klínovec. Mraky se honily kolem kamenné rozhledny, ale nepršelo.

Z Klínovce nás autobus odvezl do lázeňského města Jáchymov. Někteří se těšili na koupání v Aquacentru Agricola, jiní poseděli u kávy a prohlédli si pěknou výstavu o rozvoji lázní Jáchymov a pár vytrvalců se vydalo na prohlídku starého Jáchymova. Za návštěvu stál starý gotický kostelík sv. Ducha s rozsáhlým hřbitovem, většinou s německýni hroby. Na Boží Dar jsme se vraceli navečer plni dojmů.

Třetí den jsme prožili v Karlových Varech. Velice jsme ocenili průvodcovský doprovod.

Na bohatě prožité tří dny budeme dlouho vzpomínat.    

manželé  Retíkovi

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru