16.06.2023, autor: Eva Zálešáková, kategorie: Akce

Senioři putovali za mír po východočeské svatojakubské cestě

Senioři putovali za mír po východočeské svatojakubské cestě
Obsahuje fotogalerii

Po východočeské svatojakubské cestě se opět putovalo za mír. Druhá etapa cesty, pořádané Diecézním centrem pro seniory, směřovala z Meziměstí do Broumova. Senioři i další zájemci míří postupně od polských hranic do Hradce Králové, srdce královéhradecké diecéze. Cesta kopíruje starobylou trasu, směřující k hrobu apoštola Jakuba v Santiagu de Compostela, který je patronem této pouti. 11 kilometrů cesty překrásnou východočeskou přírodou zdolali účastníci celodenní pouti v pohodě a dobrém rozpoložení.

"Na druhou etapu východočeské svatojakubské cesty jsem se těšila,“ uvedla v cíli Hana Paráková. „Na startu jsme se sešli v pěkném počtu, po cestě přistupovali další a najednou nás bylo přes dvacet poutníků. Modlíme se za mír často, ale společné putování a společná modlitba má daleko větší sílu. Jsme připraveni pokračovat v putování a modlitbě za mír i nadále a zveme také ostatní, aby se k nám připojili."

Třetí etapu společného putování po východočeské svatojakubské cestě plánuje  Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové ještě letos.

Eva Zálešáková

Foto: Veronika Čepelková

 
Fotogalerie Fotogalerie
Fotogalerie Pouť za mír po východočeské svatojakubské cestě 2023
Pouť za mír po východočeské svatojakubské cestě 2023

16.06.2023 10:00

Autor: Veronika Čepelková

Počet fotek ve fotogalerii: 25

Fotogalerie Zobrazit fotky Pouť za mír po východočeské svatojakubské cestě 2023

 

 

 
Nahoru