28.06.2023, autor: Věra Šimková, kategorie: Poutní zájezdy

S Diecézním centrem pro seniory na cestách: Nezapomenutelné Jižní Tyrolsko - Dolomity

S Diecézním centrem pro seniory na cestách: Nezapomenutelné Jižní Tyrolsko - Dolomity

A opět další překrásná pouť s Veronikou Čepelkovou a o. biskupem Josefem Kajnekem. Autokarem do Jižních Tyrol.

Jsme sevřeni překrásnou přírodou, dýcháme čistý horský vzduch, obdivujeme kvetoucí hořce, sasanky, pryskyřníky, kopretiny, dokonce i šeříky teprve kvetou. Pod horskými velikány jsme plni respektu. Naše malost a zranitelnost v nás budí silnou blízkost k našemu Pánu.

Je nám dobře ve společenství poutníků. Mnozí se známe z minulých poutí. Je nám dobře s veselou Veronikou i s o. biskupem Josefem. Má pro nás vlídná a moudrá slova, každý den s ním slavíme mši svatou.

V podvečer se osvěžíme ve vířivce a v sauně. A jako bychom smyli své starosti. I jídlo je výborné.

A kde jsme putovali?

Po příjezdu jsme si prohlédli poutní místo Maria Weißenstein, katedrálu Dolomit a klášter řádu servitů. Ubytovali jsme se v luxusním hotelu v Corvara in Badia. Dvakrát jsme zdolali horské velikány lanovkou. Pod vrcholem Piz Boé jsme poseděli u jezírka Lago Boe. Pozorovali jsme zamyšleně plynoucí mraky - čas a horské štíty.

Další den jsme udýchaně vystoupali na kopec La Val k nádhernému kostelíku sv. Barbary. Na zpáteční cestě jsme se odměnili tyrolským pivkem i vínem.

Ze střediska Badia Abtei jsme vyjeli další den lanovkou k nezapomenutelnému poutnímu místu Santa Croce pod horu Monte Cavallo. Vzpomínám na naše modlitby, ztišení a rozjímání, i na lahodný aperol.

Pouť jsme končili v Santuario do Oies, v rodném domě sv. Giuseppe Freinademetze. Dojal nás jeho životní příběh - působil jako misionář v Číně, kterou miloval celým srdcem. Tento den omytý deštěm nás příjemně osvěžil po dnech zalitých sluncem.

V Corvaře jsme ještě nakoupili dárky a pak už nadešla cesta domů a rozloučení.

Děkujeme, milá Veroniko i o. biskupe Josefe, za nádhernou pouť. Děkujeme Diecéznímu centru pro seniory v Hradci Králové a CK Awertravel, i výborným pánům řidičům. Moc se nám pouť s vámi líbila a s díky a s vděčností vzpomínáme.

Vaše Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru