27.06.2023, autor: Marie Vítová, kategorie: Poutní zájezdy

S Diecézním centrem pro seniory na cestách: Nádherný ostrov Mljet a oslovující Medjugorje

S Diecézním centrem pro seniory na cestách: Nádherný ostrov Mljet a oslovující Medjugorje

Začátkem června jsem se s Diecézním centrem pro seniory Hradec Králové a CK Avetour zúčastnila zájezdu na chorvatský ostrov Mljet. Tento malý ostrov, kde se nacházejí dvě jezera s průzračně čistou slanou vodou, je přírodní rezervací. Vchod do rezervace se nacházel přímo u penzionu, kde byla naše skupina ubytována v pěkných, dobře vybavených apartmánech.

Majiteli penzionu byli manželé s 3 dcerami. Velice vstřícná paní byla Češka, takže domluva byla příjemná. Ráno jsme měli "švédský stůl" a večer jsme si mohli vybrat ze dvou chutných chodů, před nimiž se podávala polévka.

Krásnou přírodu jsme si vychutnali při samostatných procházkách i při výletech - lodí na překrásný maličký ostrov Sv. Marie s kostelíkem a klášterem a taxíkem na druhý konec Mljetu po stopách sv. Pavla do Saplunary. Cesty do Medjugorje, která byla velmi dobře organizována, jsme se zúčastnili téměř všichni.

Pobyt nám mohlo pokazit jedině počasí nebo neshody mezi námi. Počasí bylo slunné a teplé (kromě uvítání deštěm na letišti v Dubrovníku a krátké spršky na výletě do Saplunary), jsme se denně mohli koupat. Neshody se nekonaly. Snad to bylo tím, že nás nebylo mnoho nebo, což si myslím, jsme si výborně "sedli".

Děkuji za krásný zážitek Veronice Čepelkové, která má na všem zásadní podíl a též P. Jiřímu Vojtěchu Černému za jeho mše svaté s krásným kázáním.

Marie Vítová

 

 

 

 
Nahoru