21.03.2018 [středa], zveřejněno: 21.03.2018, autor: Veronika Čepelková, kategorie: Akce

Přijďte na poutavou besedu o putování do Santiaga de Compostela na vozíčku

Přijďte na poutavou besedu o putování do Santiaga de Compostela na vozíčku

Již dnes se uskuteční beseda s Janem Duškem a Petrem Hirschem o jejich 640 km dlouhém putování do úchvatného Santiaga de Compostela na invalidním vozíku. Přijďte si poslechnout svědectví o tom, že i v těžké životní situaci je možné si splnit své sny a cíle. Akce proběhne od 18:30 na faře v Týništi nad Orlicí. Pořádá ji místní organizace KDU-ČSL.

O aktérech

Jan Dušek je 37letý muž s diagnostikovanou progresivní formou roztroušené sklerózy odkázaný na invalidní vozík. Jeho sen byl absolvovat poutní cestu do Santiaga de Compostela spolu se svým devítiletým synem Jendou. Rozhodl se pokořit Svatojakubskou cestu hned z několika důvodů. Sám pro sebe vyrazil s prosbou o zpomalení průběhu nemoci. Všem ostatním chce hlavně ukázat, že na kolečkách život nekončí a i v těžké životní situaci je možné si splnit své sny a cíle.

Petr Hirsch se pokusil obejít pěšky svět. Též jste o něm mohli slyšet s jeho 16000 km dlouhém vejšlapu, kdy pěšky putoval z domova do Santiaga de Compostela, Říma a Jeruzaléma. Od roku 2013 na více než 150 místech po celé ČR své putování představil v poutavé besedě „šestnáctitisícikilometrovej vejšlap„. Od roku 2015 organizuje poutě pro veřejnost a rozhodl se pomáhat a podporovat druhé v jejich prvních krůčcích na cestách.

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru