25.05.2022 [středa] - 31.05.2022 [úterý], zveřejněno: 09.05.2022, autor: Vojtěch Homolka, kategorie: Akce

Pozvánka na výstavu: Příběhy z Indie v Týništi nad Orlicí

Pozvánka na výstavu: Příběhy z Indie v Týništi nad Orlicí

V budově Městského úřadu Týniště nad Orlicí je až do konce května k vidění putovní výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Z příběhů vyzařuje vděčnost, naděje a touha pomáhat dalším lidem.

Mnozí z dnes již dospělých absolventů prožívali v dětství těžké chvíle kvůli nemoci nebo úmrtí jednoho z rodičů. Naštěstí se jich ujali indičtí partneři projektu Adopce na dálku®. Když se pak tito mladí lidé postavili na vlastní nohy, začali někteří sami finančně podporovat chudé děti a další jim ve svém volném čase pomáhají třeba s domácími úkoly.

Dárci Diecézní charity Hradec Králové podpořili od roku 2000 již přes 6700 indických dětí na cestě k lepšímu vzdělání. Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z absolventů projektu se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost.

Na výstavu Vás srdečně zvou starosta Libor Koldinský a zastupitelka Veronika Čepelková, která její instalaci v Týništi nad Orlicí domluvila. Více informací o projektu Adopce na dálku® najdete na webu adopce.hk.caritas.cz.

Vojtěch Homolka

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru