30.09.2020, autor: Stanislava Dřevíkovská, kategorie: Poutní zájezdy

Pozitivní zážitky místo negativních zpráv

Pozitivní zážitky místo negativních zpráv

Moji milí,

v dnešní době slyšíme samé negativní zprávy, ale já bych se s Vámi chtěla podělit o krásné pozitivní zážitky. Ve dnech 4. 9. - 8. 9. jsme se zúčastnili  zájezdu na Velkou Fatru do Jasenské doliny. Tuto akci pořádalo Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové a CK Avetour.

Chtěla bych Vám sdělit svoje postřehy z cesty. Když nám průvodkyně Veronika Čepelková po srdečném uvítání řekla, že s námi nejede pan farář, že onemocněl a jiného nesehnala, přiznám se, že jsem byla zklamaná. Ale podle pravidla "všechno zlé je na něco dobré" dopadla mše svatá i na Turzovce. Verunka opět zabodovala. Tam jsem si uvědomila, jak jsem si té mše svaté daleko více považovala, než kdybychom měli kněze v autobusu. To bychom pak brali mši svatou jako samozřejmost. Když jsme večer, už ve tmě, dojížděli do penzionu, cesta se tvářila, jako bychom opravdu jeli na fatranské medvědy. Ale Verunka nás opět ujistila, že Zbyněk - náš skvělý řidič, ví, kam jede a za chvilku jsme dorazili do pěkného penzionu, kde na nás čekali s večeří.

A teď už budu stručná: krajina úžasná, perfektní společnost, nová přátelství, jídlo výborné, čas pro turistiku, modlitbu, zpěv, zábavu - co víc si přát.

Když jsme se loučili, říkali jsme si, že našim bratrům Slovákům ty hory závidíme, i když se to nemá.

Tak tedy nebudeme závidět a příští rok, dá-li Pán, ty krásné hory navštívíme znovu, třeba o nějaký kilometr dál.

Moc se těšíme.

Stanislava Dřevíkovská

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru