10.10.2013, autor: Anna Matoušková, kategorie: Ostatní

Posvěcení památníku Anděla a pasáčků

Posvěcení památníku Anděla a pasáčků

Kdo byl v portugalské Fatimě na Cova d´ Iria, procházel cestou do Aljousteru, místa narození F+CH+L a pozorně vnímal události které probíhaly v roce 1917, nepochybuje o pravdivosti všeho co se odehrálo a odnese si víru i poučení.

Není divu, že vznikl FA, který se šířil do různých zemí světa, i do České republiky. Lokalitu pod názvem ČMFA, českomoravský fatimský apoštolát pod vedením Otce Pavla Dokládala a ing. Hany Frančákové v Koclířově, známe, zde každou první sobotu v měsíci plní přání Panny Marie Fatimské a vše co k jejímu odkazu náleží. Rozšiřijí nabídku programů o další náměty, exercicíe atd., informace v celé šíři lze najít v literatuře, na internetu i na www.cm-fatima.cz. První sobotu v měsíci 4.10. 2013 byl v Koclířově biskupem DKH Janem Vokálem po mši na Hoře Blahoslavensví odhalen a posvěcen Anděl ČR s pasáčky, věrná kopie Anděla Portugalska. Biskupa Jana Vokála přivítaly před mší děti ve věku a ustrojení autentické doby za doprovodu Haničky Frnačákové. Silnému studenému větru odolávalo cca 3000 poutníků z různých FA v ČR.

Nyní probíhá rok víry, vyhlášený papežem Benediktem XVI, na jeho závěr bude v neděli 13. října ve Vatikánu svět zasvěcený Neposkvrněnému srdci Panny Marie Fatimské Papežem  Františkem, ke které měl osobní vztah a úctu i papež Jan Pavel II.

Věřme, že, jak sama Panna Maria na Cova d´ Iria řekla : „Mé neposkvrněné srdce nakonec zvítězí“.

Anna Matoušková

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru