04.06.2024, autor: Boleslavovi, kategorie: Poutní zájezdy

Opět jsme se vydali na cesty, tentokrát do malebného Toskánska

Opět jsme se vydali na cesty, tentokrát do malebného Toskánska

Naše celá rodina se opět vydala na cesty, tentokrát do malebného Toskánska s báječnou průvodkyní Veronikou Čepelkovou, Diecézním centrem pro seniory Hradce Králové a cestovní kanceláří Awertravel. Velice se nám líbila Florencie, kouzelné městečko San Gimignano a historická Siena (rodiště velké světice Kateřiny Sienské, mé patronky u biřmování). A vůbec, byli jsme nadšeni ze všech navštívených míst, ale především jsme si vychutnali plavbu trajektem po moři na skvostný ostrov Elba, na kterém působil proslavený císař Napoleon Bonaparte. 

V Toskánsku bylo krásné teplé počasí, na stromech již byly vidět lahodné citrony, zrající pomeranče a plody oliv. Obzvláště nás nadchly rozmanité druhy květin, hlavně muškáty a oleandry. Moře bylo studené, proto se od nás nikdo nekoupal, avšak blankytně modré. Využívali jsme převážně venkovní bazén v resortu s lehátky a hotelovým barem, včetně výtečného aperolu. Za celý pobyt jsme nachodili slušný počet kilometrů, avšak všem to jen prospělo a naštěstí se nikomu nic nestalo. 

Ráda bych zmínila, že jsme byli bezva parta hic, měli jsme s sebou duchovní doprovod (2 vynikající kněze), kteří sloužili téměř každodenní mši sv. a snažili se nás duchovně obohatit. 

Při cestě zpět nedáme dopustit na rozsáhlé vinice, obdivuhodné Tyrolsko a zasněžené Alpy, ale především šťastnou cestu domů! Velký dík také patří jedinečným pánům řidičům ze Slovenska, kteří nás provázeli na poutně-poznávacím zájezdu a splnili nám veškeré přání. 

Srdečně Boleslavovi

 
 
Nahoru