13.10.2023 10:30, autor: Věra Šimková, kategorie: Akce

Ohlednutí za "diecézkem" seniorů: Každoročně je to naše nejkrásnější setkání

Ohlednutí za "diecézkem" seniorů: Každoročně je to naše nejkrásnější setkání

Tak 17. diecézní setkání seniorů, které se konalo 29. 9. 2023, je již za námi. Každoročně je to naše nejkrásnější setkání. Vrátili jsme se plni krásných dojmů, radosti ze setkání a s pocitem silné blízkosti Pánu.

Po modlitbě růžence za osamělé, nemocné a mír, v kostele Nanebevzetí Panny Marie, jsme slavili mši svatou s našimi drahými kněžími. Celebroval ji biskup Mons. Jan Vokál a měl velkou radost z úsměvů na našich tvářích.

V Novém Adalbertinu jsme besedovali P. Marianem Pospěchou, moderátorem TV Noe. Zapojil se moc vtipně i pan biskup Vokál. Mnoho zajímavých věcí jsme se dozvěděli a smích provázelo i dojetí. Po kávě a posilnění následovala poučná beseda s p. Miloněm Čepelkou, hercem, zpěvákem, básníkem a moderátorem divadla Járy Cimrmana. Třešní na dortu bylo společné pozpívání si s muzikálovou herečkou Heidy Janků, která narychlo zastoupila nemocnou Věru Martinovou.

Krásné chvilky jsme prožili při setkáních se svými známými při kávičce. Léta jezdíme s "naší Veronikou" na poutě a další akce a navzájem se mnozí známe. I z toho si uvědomujeme, jak nesmírná práce PhDr. Veroniky Čepelkové za vším stojí a jaké kvality a poznání vnáší do našeho života.

Drahá Veroniko, s vroucností děkujeme. Ať tvůj zvonivý úsměv nám dál září na naší cestě k milovanému Pánu. 

Věra Šimková 

 

 

 

 
Nahoru