31.05.2015 [neděle], zveřejněno: 06.05.2015, kategorie: Akce

Nabídka květnových akcí Regionálního muzea Mělník

Od úterý 5. května se u sklenky vína či dobré kávy, můžete dozvědět o problematice rakousko-italských vztahů před a po vypuknutí 1. světové války výstavou v muzejní kavárně nesoucí název „Král italský vypověděl Mi válku…“ 100 let od otevření jihozápadní fronty. Výstava potrvá do 30.5..

Uvítat jaro za zpěvu ptáčků a zároveň strávit čas v přírodě můžete na akci Vítání ptačího zpěvu ve dnech 8. - 9. 5. 2015.

Od 13. 5. bude možno ve vstupních prostorách muzea zhlédnout výstavu prací dětí z Výtvarného kroužku Klemetiny PrůchovéCo už umím? (VIII). Zahájení 12. 5. v 15:00 hodin. Výstava potrvá do 7. 6.2015

Zkrášlit se  v muzeu? Ano, i to bude možné při dobročinné akci Make-up maraton v muzejní kavárně ve čtvrtek 14. května. Za nalíčení bude vybírán symbolický poplatek na podporu nadace MAMMA HELP, která podporuje ženy s onkogolickým onemocněním.

Ve středu 20. 5. od 17 hodin se v muzejní kavárně uskuteční tradiční přednáška mykologického kroužku Mělník na téma Za houbami od nížin po alpínské pásmo. Přednášet bude Mgr. Hana Ševčíková

Poslední květnový pátek 29. 5. přijďte na Mělnickou muzejní noc s níž přivítáme léto a vše, co k němu patří. Díky výstavě "Léto budiž pochváleno!", která bude mít v tento den své zahájení, zavítáme na plovárny, mezi trampy i do krás Mělnického a Kokořínského kraje v období první třetiny 20. století. Na návštěvníky Mělnické muzejní noci čeká letní pohádka, čtení z knížky, přednáška o létu po konci 2. světové války, výtvarné a tvořivé dílničky, i vystoupení pěveckého sboru s písněmi z dob první republiky. Navíc bude možné setkat se s kostymérkou a modistkou prvorepublikových oděvů a doplňků. Muzeum a jeho expozice budou zdarma otevřeny v čase 16 - 23 h..Program bude umístěn na webových stránkách muzea.

Plakátky a další informace - zde!

 

 

 

 
Nahoru