03.10.2023, autor: Věra Šimková, kategorie: Akce

Hnutí Modlitby matek

Hnutí Modlitby matek

Některé z nás, maminek, jsme součástí Modliteb matek. Hnutí je Bohem dané a posvěcené. Bylo založeno v roce 1995 v Anglii. Dvě babičky pocítily touhu odevzdaněji se modlit za své děti. Během modlitby poznaly, že Pán Ježíš chce, aby maminky odevzdávaly své děti do Jeho rukou, aby On mohl působit v jejich životech a zmírnil tak jejich bolesti.

Během let se Modlitby matek rozšířily do 150 zemí celého světa. Zaznamenaly mnohé krásné ohlasy a vyslyšení. Na vytvoření skupinky stačí dvě matky, nejvyšší počet je osm.

Setkáváme se jednou týdně. Máme přísnou zásadu mlčenlivosti, to znamená, s čím se maminky při setkání svěří, nesmí být vyneseno. Když se matky naučí důvěřovat jedna druhé skrze modlitbu a sdílení, jejich břemeno se stane lehčím.

Každý rok se setkáváme na Národním setkání Modliteb matek. Letos se konalo 22. - 24. září 2023 v Brně. Vede nás národní koordinátorka Markéta Klímová. Každá diecéze má ještě svou koordinátorku. Kněz, který se Modlitbám matek věnuje je o. Mariusz Sierpniak. V sobotu 23. září s námi slavil mši svatou brněnský biskup Mons. Pavel Konzbul.

Modlitby matek a jejich spiritualita jsou pro mne nesmírným darem. Uvědomuji si, že Bůh moje děti miluje nesmírnou láskou. Každý týden mu je odevzdávám, přímo do Boží náruče. Zaplavuje mě vnitřní radost a pokoj. Ježíšovo břemeno netíží, ale pomáhá nám do nebe. A tam právě jdeme.

My ve své rodině nezměníme nikoho, ale můžeme změnit sebe, projevovat lásku, a nastanou změny! Navíc při každém setkání s vlastní skupinkou v Modlitbách matek můžeme prožívat, jak jsme si všechny navzájem drahé, jak jsme propojeny v modlitbě. Maminky tak promodlí všechny děti světa. A stejně tak jsou promodleny i jejich děti. A to je velmi povzbuzující a naplňující.

Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru