26.08.2020 [středa] - 29.08.2020 [sobota], zveřejněno: 26.08.2020, kategorie: Akce

Františkánská lesní stezka ke světovému Dni modliteb za péči o Stvoření v Hradci Králové

Františkánská lesní stezka ke světovému Dni modliteb za péči o Stvoření v Hradci Králové

Místní bratrské společenství Sekulárního řádu sv. Františka v Hradci Králové vás zve na čtvrtý ročník Františkánské lesní stezky ke světovému Dni modliteb za péči o Stvoření.

Světový den modliteb za péči o stvoření je mezinárodní den slavený vždy 1. září a je zaměřen na životní prostředí. Slaví se v několika křesťanských církvích: v pravoslavné již od roku 1989, v katolické od roku 2015. Katolická církev se přidala tím, že tento den v roce 2015 v návaznosti na svoji encykliku Laudato si’ vyhlásil papež František.

Pouť začne v sobotu 29. 8. 2020 v 9.00 mší svatou v kostele sv. Antonína na Novém Hradci Králové. Poté sejdeme k rybníku Biřička, který obejdeme, projdeme kolem rybníků Cikán, Datlík a Roudnička, vyjdeme na vyhlídku na Kopec sv. Jana, kde navštívíme i dřevěný kostelík sv. Jana Křtitele s unikátní zvonicí a kolem vodojemu a dalších vyhlídek na město dojdeme zpět na faru na Novém Hradci Králové, kde bude čekat poutníky občerstvení.

Cestou budeme mít 15 zastavení. Na každém si budeme moci vyslechnout nějakou krátkou zajímavou myšlenku z různých pramenů týkající se více či méně encykliky Laudato si. Můžeme postupně odkrývat zajímavé souvislosti mezi ekologií, teologií a františkánským přístupem ke Stvoření a přírodě.

Stezka proběhne pod záštitou Diecézních lesů Hradec Králové, jejichž ředitel jáhen Ing. Pavel Starý se také zúčastní. Účast přislíbil i olomoucký pomocný biskup Mons. Mgr. Antonín Basler.

Celá trasa nebude mít více než 7,5 km. Těšíme se na vás!

 
Ke stažení Ke stažení

 

 

 
Nahoru