14.10.2022, autor: Věra Šimková, kategorie: Poutní zájezdy

Duchovně-odpočinkový a poznávací pobyt nejen na Pálavě: Nejdůležitější bylo, že jsme měli blízko k Bohu i k sobě

Duchovně-odpočinkový a poznávací pobyt nejen na Pálavě: Nejdůležitější bylo, že jsme měli blízko k Bohu i k sobě

Probírám se fotkami a vzpomínám na nádhernou pouť s Veronikou Čepelkovou. Projeli jsme Pálavu, Slovácko a Moravské Toskánsko. Navštívili jsme poutní místo Svatý Antonínek, v Ostrožské Lhotě se pomodlili u hrobu P. Antonína Šuránka a zhlédli kostel i pastorační dům farnosti, kterou spravuje P. Miroslav Reif.

Prohlédli jsme si Pavlov, Strážnici, zámecké areály v Lednici a Valticích. V Mikulově jsme si vyšli na Svatý Kopeček, pomodlili se a odpočinuli si u kaple sv. Šebestiána.

Nádherná byla procházka prosluněnými vinicemi. Své zdraví jsme utužili v termálních lázních v Aquparku Moravia a v Laa an Thaya v Rakousku. Ochutnali jsme moravská vína a burčák, zazpívali si moravské písničky. Nejdůležitější bylo, že jsme měli blízko k Bohu i k sobě.

Každodenní mši svatou i svátost smíření jsme prožili s úžasným knězem, P. Jiřím Vojtěchem Černým, který nám při svých homiliích umožnil uvědomit si důležitost dobrých vlastností, které přispívají k vytvoření fungující rodiny i mezilidských vztahů. Otec Vojtěch přispěl také svým osobním příkladem.

Velmi silný zážitek jsme prožili v Bílovicích u hrobu P. Jana Rybáře. S láskou jsme na něj vzpomínali, na jeho nezapomenutelná slova, kterými nás povzbuzoval. Od jeho synovce jsme dostali na památku kartičku s životním krédem Jana Rybáře.

Děkujeme za péči o nás seniory Centru pro seniory Královéhradecké diecéze, CK Awertravel i našemu výbornému řidiči, panu Romanu Abrahámovi.

Věra Šimková

 

 

 

 
Nahoru