16.10.2017, autor: Karel Voplakal, kategorie: Ostatní

Blíží se volby, pojďme podpořit ty, kterým jde o společné dobro

Blíží se volby, pojďme podpořit ty, kterým jde o společné dobro

Blíží se volby – již jsou téměř za dveřmi! Nastává opět možnost ve svobodných volbách zvolit ty nejlepší zastupitele. Nepromarněme ji.

Bohužel však – tak, jak už to bývá u nás i v dalších státech Evropské Unie zvykem – s velkou pravděpodobností určité procento oprávněných voličů opět tuto možnost nevyužije a volit nepůjde - ať už z pohodlnosti či z rezignace, že to stejně nebude lepší než dosud… a že všecko je přece „osud“, že je marné o něco se snažit a v něco věřit…

V tom ovšem spočívá tragický omyl: právě svou rezignací, svou neúčastí na volbách tito občané nepřímo odevzdají své hlasy těm, s kterými by naprosto nesouhlasili, které by nevolili – a nechtěně podpoří ty, kteří se sice ohánějí neuskutečnitelnými sliby a nechají se zvolit, aniž by se pak ohlíželi na to, co předtím voličům slibovali.

Proto pro zodpovědné lidi existuje pouze jediná možnost, jak přispět k tomu, aby to po volbách „nebylo stejné“, ale naopak výrazně lepší než dosud: jít volit – a pečlivě vybírat; zvolit ty, na jejichž čest je spolehnutí, jimž jejich volební sliby nejsou jen laciným způsobem jak se dostat do parlamentu a pobírat poslanecký plat.

V každém volebním okrsku se najdou čestní lidé, pro něž pravda a smysl pro věrnost a zodpovědnost nejsou prázdným pojmem. Je jen třeba o nich vědět. Jedním z těchto skutečně věrohodných kandidátů je Veronika Čepelková, kandidující za KDU-ČSL v Královéhradeckém kraji.

Je mladá, ale zodpovědná, čestná, pracovitá a cílevědomá; má za sebou spoustu dobře vykonané práce zejména v péči o „dříve narozené“ v Diecézním centru pro seniory v Hradci Králové. Všichni, kdo ji poznali, vědí, že na ni je skutečné spolehnutí, že jí nejde o vlastní Ego, ale o snahu všemožně pomáhat a prospívat. Buďme rádi, že mezi kandidáty máme takového člověka a podpořme ji svými hlasy!

Karel Voplakal  

 

 

 

 
Nahoru