28.08.2023, autor: Karel Voplakal, kategorie: Ostatní

Srdečně blahopřejeme otci Miloslavu Fialovi k jeho 95. narozeninám!

Srdečně blahopřejeme otci Miloslavu Fialovi k jeho 95. narozeninám!

Drahý otče Miloslave,

Bůh Vám dopřává dožít se neobvykle vzácného, krásného věku - a to je moc dobře nejen pro Vás, ale i pro celou širokou obec všech seniorů, ale i pro ty mladší - pro všechny, kteří s radostí a s nadšením stále sledují Vaše promluvy a články, nenechávají si je ujít a čerpají z nich "duchovní palivo" pro svou cestu životem. 

Jsme Pánu vděčni za to, že Vás máme a že Vám neustále vnuká tolik úžasných a moudrých myšlenek pro tolik potřebné povzbuzení i pro správné směrování k věčnému cíli.

Přejeme Vám, milý jubilante, abyste ještě dlouho a ve zdraví mohl sledovat, že Vaše setba se ujala a v co nejvíce případech přinesla žádoucí výsledek! 

Karel Voplakal a všichni Vaši přátelé a příznivci


  • Rozhovor s P. Miloslavem Fialou v TV Noe při příležitosti jeho 95. narozenin

Při příležitosti 95. narozenin P. Ing. Miloslava Fialy OPraem bude 28. srpna 2023 v TV Noe odvysílán rozhovor, v němž otec Fiala vzpomíná na svoji cestu ke kněžství, své prožívání komunistické diktatury i svobodné nadechnutí po roce 1989. A stranou nezůstanou ani aktuální otázky života církve a společnosti. Rozhovor, který vedla Kateřina Rózsová, sledujte od 20:05.

Miloslav Fiala (28. srpna 1928, Kutná Hora) je český římskokatolický kněz a člen řádu premonstrátů. Je známý svým působením v médiích – spolupodílel se na zakládání porevoluční náboženské redakce Československého a následně Českého rozhlasu. V letech 1990-1996 zastával pozici tiskového mluvčího Československé a následně České biskupské konference.

  • Děkovná mše sv. za otce Miloslava

V úterý 29. 8. 2023 od 18:00 bude otec Jiří Vojtěch Černý sloužit děkovnou mši sv. za otce Miloslava Fialu a na jeho úmysly.

  • Otec Miloslav Fiala o převzetí státního vyznamenání

Při příležitosti 95. narozenin otce Miloslava Fialy přinášíme video, v němž se ohlíží za slavnostním okamžikem, kdy z rukou prezidenta republiky převzal státní vyznamenání.

Video sledujte zde:

 

 

 

Banner zájezdu Korfu a Albánie

 
Nahoru