19.09.2018, autor: Marie Šmídová, kategorie: Aktuality

Senioři putovali s biskupem Josefem Kajnekem do Nízkých Tater

Senioři putovali s biskupem Josefem Kajnekem do Nízkých Tater

V termínu od 1. do 6. září 2018 jsme se zúčastnili nádherného zájezdu s biskupem Josefem Kajnekem, který pořádalo Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové.

První den jsme navštívili poutní místo Živčáková - Turzovka. Program na Turzovce jsme začali mší sv. v novém kostele Panny Marie Matky církve, kterou vyzdobil monumentální mozaikou mistr P. Marko I. Rupnik, SJ

První den jsme navštívili poutní místo Živčáková - Turzovka. Program na Turzovce jsme začali mší sv. v novém kostele Panny Marie Matky církve, kterou vyzdobil monumentální mozaikou mistr P. Marko I. Rupnik, SJ.

Naším cílem pak byla Jasná v Nízkých Tatrách. Druhý den jsme vyjeli několika lanovkami na Chopok (2024 m) a na Kosodrevinu. Další den byla vycházka k Vrbickému plesu a výstup na Tri vody. Naším cílem byla rovněž návštěva symbolického cintorínu v Nízkých Tatrách anebo prohlídka Demänovské jeskyně. Nízké Tatry jsou krásné - viděli jsme až čtyři vrstvy pohoří za sebou pokryté zdravým a vysokým smrkovým porostem. Zavítali jsme rovněž do vyhlášených a oblíbených termálních lázní Bešeňová. Každý den byla mše sv. s panem biskupem Kajnekem a jeho promluvou. Poslední den jsme jako překvapení měli plavbu na pltích po řece Váhu mezi Starým hradem a hradem Strečnem. Byla to vydařená pouť. Díky Bohu za ni.

Marie Šmídová

 

 

 

 

Banner zájezdu Korfu a Albánie

 
Nahoru