16.10.2021 09:00, autor: Karel Voplakal, kategorie: Anekdoty

Oslavíme tentokrát Pesah s nimi

Oslavíme tentokrát Pesah s nimi

Staří manželé Icaak a Sára žijí v Jerusalemě - a starého pána napadlo zavolat synovi do Ameriky. Syna to dost překvapilo, co se tak najednou ozývá - a trochu zneklidněně se táty ptá: "Tak jak se s mámou máte? Jste oba O.K.?" Táta si povzdychne a po chvilce odpoví: "Ale hochu, není to nic moc! Nedávno jsme se s mámou rozhodli, že se konečně dáme rozvést!" "Slyším dobře?! Cože to táto povídáš - děláš si snad legraci? Vždyť jste spolu už přes padesát let!" "Ba, ale bylo to padesát let stálých rozbrojů - taková půlstoletá válka, každý den hádka - prostě máme toho už oba dost... Máme přece na stará kolena už právo na trochu klidu!" "Vy jste se asi museli zbláznit! Hned zavolám sestře do Austrálie a společně za vámi přijedeme, abychom vám ten nesmysl rozmluvili. A ne abyste to udělali dřív, než za vámi stihneme přijet!!" A rozčileně zavěsil.

Starý muž se obrátí k stařence Sáře: "Tak vidíš, tak ty naše děti přece jen přijedou - a oslavíme tentokrát Pesah s nimi! A dokonce si sami zaplatí i letenku!"

A přidám ještě jeden citát z nedělního Kalendária: "Když Ti někdo ublíží, není nic, čím bys ho na oplátku mohl víc naštvat - než tím, když mu odpustíš!"

Pro www.Simeon.cz zapsal Karel Voplakal

 

 

 

Banner zájezdu Korfu a Albánie

 
Nahoru