12.08.2016, autor: ​Martin Weisbauer, kategorie: Aktuality

Knihovnička: Musíš výš (fejetony a jiné texty otce Jana Rybáře)

Knihovnička: Musíš výš (fejetony a jiné texty otce Jana Rybáře)
Anketa
Už jste si pořídili novou knihu P. Jana Rybáře?
Ano (48%)
 
Ne (52%)
 

V letošním roce 2016 vyšla pozoruhodná publikace jezuity otce Jana Rybáře s názvem „Musíš výš“ s podtitulem - „Fejetony a jiné texty“. Poslouchejte na Proglase v neděli 14. srpna ve 13:20, opakujeme v pondělí 15. srpna v 10:15.

Knihu o rozsahu 396 stran vydalo nakladatelství GRANTIS v Ústí nad Orlicí v roce 2016. Obsahuje sbírku chronologicky řazených krátkých fejetonů i jiných článků a literárních útvarů patera Rybáře, které napsal od roku 1994 až dodnes pro různá média. Pro knižní vydání je sesbírala a připravila PhDr. Veronika Čepelková, vedoucí Diecézního centra pro seniory, která s otcem Rybářem často spolupracuje především v oblasti programů pro seniory. Pro velký zájem jde letos již o třetí, rozšířené vydání.

V Knihovničce si nejprve velmi stručně připomeneme pozoruhodně bohatý život autora a zazní také jména osob, které ho ovlivnily. Poté si poslechneme rozhovor s otcem Rybářem natočený v jeho trutnovkém bytě, kam se uchýlil do důchodu. Přes svůj vysoký věk je otec Rybář neuvěřitelně činorodý a nechybí mu ani specifický stálý humor a bystrý úsudek, kterými protkává celou svou tvorbu.

Pro ilustraci si v pořadu poslechneme také tři krátké ukázky vybrané z autorových úvah a fejetonů.

Martin Weisbauer

 
Fotogalerie Fotogalerie
Fotogalerie Oslava 85. narozenin P. Jana Rybáře SJ
Oslava 85. narozenin P. Jana Rybáře SJ

16.07.2016

Autor: Věra Horníčková

Počet fotek ve fotogalerii: 4

Fotogalerie Zobrazit fotky Oslava 85. narozenin P. Jana Rybáře SJ

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru