10.09.2015, autor: Pavlína Nytrová, kategorie: Ostatní

Výzva k podpisu petice proti zákonu "Adopce dětí pro homosexuály"

Výzva k podpisu petice proti zákonu "Adopce dětí pro homosexuály"
Skupina zákonodárců z různých politických stran v současné době připravuje novelu zákona o registrovaném partnerství, která by umožnila registrovaným párům osvojit si dítě svého protějšku, pokud je v rodném listu dítěte uveden pouze jeden rodič, případně pokud jeho druhý rodič o dítě nepečuje a dá souhlas s osvojením dítěte.
 
Zákon o registrovaném partnerství prošel v roce 2006 jen těsnou většinou (o jeden hlas) a to proto, že nerozhodnutá část poslanců byla ubezpečena v tom, že si homosexuální páry nebudou klást žádné další požadavky. Dnes vidíme, že svého slibu nedostály a nyní požadují zmíněnou adopci. Co se týče registrovaných partnerství, je nutné upozornit na jednu skutečnost. Není pravdou, pokud biologický rodič dítěte zemře, že je toto dítě automaticky umístěno do dětského domova. Dnešní soudní praxe potvrzuje, že pokud by biologický rodič dítěte zemřel, pak je dítě homosexuálního partnera dáno do výchovy pozůstalému partnerovi, který by se stal pěstounem nebo poručníkem. Z toho plyne, že uzákonění adopce, o něž propagátoři zákona usilují, je i z tohoto hlediska bezpředmětné až absurdní. V těchto specifických situacích by se z praktického hlediska jednalo pouze o několik málo výjimečných případů a jak z výše uvedeného vyplývá, tyto mohou být uspokojivě vyřešeny v rámci stávající legislativy.
 
Hlavní stránka problému spočívá v jiné skutečnosti. Otevírá se zde totiž možnost, že všichni lidé hlásící se k homosexuálnímu způsobu života, si budou moci adoptovat dítě. Tato petice vznikla především proto, aby hájila práva těch, kteří se sami hájit nemohou - práva nevinných dětí. Naší povinností je usilovat o vytvoření těch nejlepších podmínek pro výchovu dítěte, a ne utvářet jiné alternativy, které nikdy nemohou nahradit základní buňku rodiny, jež tvoří jeden "otec" a jedna "matka". Naopak vytvářením nových alternativních variant můžeme snadno dospět k výraznějšímu zpochybnění a postupnému rozmělňování základního modelu rodiny. Tento model je třeba mít v úctě a chránit jej, aby zůstal i nadále pevným pilířem naší společnosti. Známou skutečností zůstává, že právě homosexuální páry, se v drtivé většině vyznačují vysokou formou promiskuity, která je mnohonásobně vyšší než u běžných heterosexuálních párů. To znamená, že zde rozhodně nelze mluvit o stabilním prostředí, v němž by dítě mělo vyrůstat. To potvrzují i mnozí homosexuálové, případně samotné fotografie z tzv. pochodů „PRIDE“. V tomto případě lze spíše mluvit o neuváženém experimentování na dětech, než o upřímnou snahu hájit práva těchto snadno zranitelných dětí. 
 
Tato petice není namířena proti homosexuálům. Je namířena proti absurdnímu uzákonění adopce dětí těmito páry. Homosexuální lobby usiluje postupnými plíživými kroky (nejdříve registrované partnerství, nyní adopce, co můžeme čekat příště?) ničit staletí osvědčený a fungující model rodiny.
 
Jste proti adopci dětí homosexuálním partnerem? Prosím, podepište tuto petici.
 
Petici můžete podepsat online - zde! 
 
Ing. Pavlína Nytrová
poslankyně PČR
 
 
Výše uvedený text byl zveřejněn s laskovým svolením autorky Ing. Pavlíny Nytrové.
 

 

 

 
Nahoru