31.03.2014, autor: Lucie Cmarová, kategorie: Aktuality

Vychází nové číslo časopisu Rodinný život na téma Svatost a manželství

Vychází nové číslo časopisu Rodinný život na téma Svatost a manželství

Svatost a manželství - jdou tyto pojmy, nejen slovní, ale i životní, dohromady? Pokud ano, tak jak? Hledáním odpovědi na tuto otázku se bude zabývat druhé číslo časopisu Rodinný život. Ke čtenářům dorazí na začátku dubna.

Co to znamená být svatý?

P. Ladislav Heryán SDB, doktor teologie a „pastor undergroundu“ vypráví v rozhovoru s názvem Oháním se následováním Krista o své představě svatosti i příkladných manželstvích.

Luky v ruce Boží

Porcují manželé svá srdce, když se dělí mezi sebou, svými dětmi a Bohem o lásku? Jak a proč si hledat čas k modlitbě v nabitém dni? Nejen tuto inspiraci najdete v rozhovoru s manželi Mikšů z Brna.

Umění každodenního manželství

Jak vnímá spisovatel Oldřich Selucký, autor populární knížky Strážce ohně, manželství a rodinu? Jakou otázku považuje tento všestranný autor a filosof za těžkou?
To, a ještě mnohem více, se dočtete v rozhovoru s ním.

Manželství je dobrodružství

Hledáte praktický typ pro dobré vztahy v manželství? Začtěte se do článku Ludmily Novotné.

Manželé a svatost – jak se to rýmuje?

Hrozí vyprodání svatebních rouch, nebo zadržení jejich zásilky? A jak se mohou dostat manželé spolu do nebeského království? O těchto a podobných tématech uvažuje Vladimír Koronthály.

Manželství – cesta ke svatosti

Pokračování seriálu MUDr. Krausové. Tentokrát o manželích Gheddo, kteří žili v minulém století. Přesto, že jejich manželství zasáhla zkušenost smrti a války, jsou dnes v procesu blahořečení.

Časopis přináší již tradičně odkazy na další zdroje internetových nebo knižních informací k tématu Svatost a manželství, čtení na dobrou noc pro děti, podněty ke katechezím, nebo zábavnou dvojstranu pro dospělé i malé.

V časopisu najdete i humorně pravdivá vyprávění z různých rodin - tzv. normálních rodinek. Můžeme se usmívat nad zážitky jiných, ale zároveň nás může blažit to, že se naše rodina k těm tzv. normálním rodinkám blíží taky.

 
Za redakční radu časopisu zdraví
Lucie Cmarová
 

 

 

 
Nahoru