20.03.2024 [středa], zveřejněno: 19.03.2024 15:00, kategorie: Akce

V Hradci Králové bude představena nová kniha Veroniky Čepelkové Po stopách apoštola Pavla

V Hradci Králové bude představena nová kniha Veroniky Čepelkové Po stopách apoštola Pavla

V Hradci Králové bude 20. března 2024 požehnána a představena nová kniha Po stopách apoštola Pavla - putování na místa známá i neznámá aneb dovolená tak trochu jinak, jejíž autorkou je vedoucí Královéhradeckého diecézního centra pro seniory Veronika Čepelková. Knihu požehná v úvodu Akademie pro aktivní třetí věk P. Jiří Vojtěch Černý a následně ji autorka stručně představí.

Kniha je originálním svědectvím o místech, spojených se jménem apoštola z úsvitu křesťanských dějin. Autorčino nadšení pro sv. Pavla zaznívá nejen z netradičního cestopisu, který je spíše srdcepisem, ale i z veršů, k jejichž napsání ji inspiroval. Píše-li: „S tebou chci jít, s tebou chci plout, po souši i po mořské hladině, s tebou jít, s tebou plout, na břehy víry, na místa pokoje,“ jsou její slova stejně autentická jako její putování po stopách apoštola Pavla, uvádí ke knižní novince Eva Zálešáková, která je autorkou doslovu. Předmluvu ke knize napsal ještě za svého života jezuita P. Jan Rybář.

Požehnání a přestavení knihy proběhne ve středu 20. března od 9:00 v hradeckém Novém Adabertinu - v přednáškové místnosti Balbínka v přízemí.

Anotace

Je‑li nám blízké cestování a postava apoštola Pavla z Tarsu, máme důvod k bližšímu poznávání Středomoří po stopách jeho misijních cest. Veronika Čepelkova je známou popularizátorkou a vedoucí zájezdů po křesťanských poutních místech včetně těch biblických. Nechme se vtáhnout do jedinečné atmosféry mít známých i méně známých, která autorka osobně prozkoumala, kde se prolínají časy antických ruin a křesťanských chrámů s poutní a turistickou přítomností.

  • ISBN: 978-80-88068-88-4
  • Měkká vazba s přehnutými klopami, 145x210 mm, 160 stran křídového papíru, výpravné obrazové provedení
  • Vychází v nakladatelství Flétna ve spolupráci s Diecézním centrem pro seniory Hradec Králové (2024)
  • Doporučená cena: 250 Kč

Knihu je možné si se slevou zakoupit na akci 20. března a dalších akcích Diecézního centra pro seniory nebo si ji objednat a po předchozí domluvě vyzvednout v Diecézním centrum pro seniory v Hradci Králové.

Kontakt: Diecézní centrum pro seniory, tel.: 737 215 328, 734 435 360, 495 063 661, e-mail: dcs@bihk.cz

Kniha bude mít svůj prezentační web, který bude zprovozněn koncem měsíce března či v dubnu.

 
Ke stažení Ke stažení

 

 

 
Nahoru