04.01.2018 [čtvrtek] - 14.01.2018 [neděle], zveřejněno: 04.01.2018, kategorie: Akce

Přispíváte na Tříkrálovou sbírku?

Přispíváte na Tříkrálovou sbírku?

V těchto dnech probíhá v mnoha městech a obcích Královéhradeckého kraje i celé ČR tradiční Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita Česká republika. Její výtěžek pomůže seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci.

Výnos Tříkrálové sbírky z největší části tradičně putuje na podporu lidí v nouzi žijících na území ČR. Jde o různé formy pomoci pro nemocné, osoby se zdravotním postižením, seniory, matky s dětmi v tísni a další. Sbírka podléhá předem daným pravidlům pro rozdělení výtěžku.

Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Záměry, na které se v daném roce vybírá, jsou předem oznámeny. Výnos letošní sbírky se tak rozdělí mezi více než osm set záměrů.

Zhruba desetina výtěžku každoročně připadne na rozvojové projekty v zahraničí (např. na udržení zdrojů obživy nebo vzdělávání), případně zůstane jako rezerva pro případ humanitárních katastrof.

Kromě příspěvků do pokladniček je možné také zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 na číslo 87 777 nebo dar na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, vedený u České spořitelny, VS 777.

Další informace naleznete na webu www.trikralovasbirka.cz.

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru