14.07.2013 [neděle], zveřejněno: 14.06.2013, kategorie: Akce

Poutně-poznávací zájezd na Pálavu, Velehrad a Turzovku 7. - 8. 9. 2013

Poutně-poznávací zájezd na Pálavu, Velehrad a Turzovku 7. - 8. 9. 2013

Královéhradecké diecézní centrum pro seniory

srdečně zve nejen seniory na

Poutně-poznávací zájezd

na Pálavu, Velehrad a Turzovku

s možností kratšího putování po svatojakubské cestě

Termín: 7. – 8. 9. 2013               

Cena: 1.490,- Kč

Uzávěrka přihlášek: 12. 7. 2013!!!

ODJEZD: 7. 9. z Hradce Králové, Vysokého Mýta, Litomyšle, Svitav, případně jiných okolních měst na trase. Přesná místa nástupu a časy budou sděleny cca 3 týdny před odjezdem.

NÁVRAT: 8. 9. orientačně v pozdějších večerních hodinách po stejné trase.

PROGRAM: 7. 9. (sobota) nejprve navštívíte malebnou Pálavu. Pavlov – program ve známé vinařské obci Pavlov ležící na úpatí nejvyššího vrchu Pálavy – Děvína. Návštěva vinného sklepa, posezení, degustace vína, občerstvení – tzv. „degustační sousto“, přednáška o Pálavě a víně. Poté budete pokračovat na Velehrad, jedno z nejvýznamnějších poutních míst u nás spjaté s „apoštoly Slovanů“ sv. Cyrilem a Metodějem (rok 2013 – slavíme 1150 let jejich příchodu na naše území), kde si zvolíte jednu z následujících variant programu: varianta A: individuální program na Velehradě; varianta B – uskuteční se v případě dostatečného časového prostoru: pěší putování v délce 7 km po svatojakubské cestě Velehrad – Buchlov. Z Buchlova návrat zpět na Velehrad autobusem. Večer společná mše sv. na Velehradě. Ubytování v místním poutním domě Stojanov. 8. 9. (neděle) – snídaně, odjezd na Slovensko. Návštěva známého mariánského poutního místa Turzovka. Na Turzovce duchovní program, mše sv., společná i osobní modlitba. Návrat do ČR, po cestě zastávka na občerstvení. Změna programu vyhrazena dle aktuální situace! Duchovní doprovod zájezdu: P. Mgr. Jan Kunert.

CENA ZAHRNUJE: 1x ubytování na Velehradě ve dvoulůžkových pokojích (sociální zařízení společné na chodbě), 1x snídaně, doprava klimatizovaným autobusem, zdravotní pojištění do zahraničí (8. 9.), duchovní a organizační doprovod.

CENA NEZAHRNUJE: poplatek za program s degustací vín a občerstvením ve vinném sklepě v Pavlově – 250,- Kč/osoba – platí se na místě.

DOPORUČENÍ: pamatujte na pevnější sportovní obuv, teplejší oblečení, pláštěnku, běžné léky, fotoaparát, zpěvník – kancionál, velmi vítána kytara, nebo jiný hudební nástroj. Na cestu Vám postačí občanský průkaz.

Důležité upozornění – čtěte pozorně!!!: Před přihlášením na zájezd objektivně zvažte svůj zdravotní stav. Na objednávku zájezdu se vztahují storno podmínky. Pouze řádně odeslaná přihláška a zaplacená celá výše ceny zařazuje zájemce do zájezdu. Doporučujeme všem zájemcům, aby se přihlásili včas (nejpozději do stanovené uzávěrky) a zájezd se tak mohl uskutečnit (je nutné objednávat ubytování apod.).

INFORMACE A PŘIHLÁŠKY:  Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, telefon: 495 063 661, email: dcs@bihk.cz, web: www.dcshk.cz. Chcete zájezd darovat svým blízkým? Kontaktujte nás ohledně dárkového certifikátu.

 
Ke stažení Ke stažení

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru