16.12.2013, autor: Paulínky, kategorie: Aktuality

Knižní tipy od Paulínek

Knižní tipy od Paulínek

Knižní tipy od Paulínek

Na rodiče a prarodiče, kteří marně přemýšlejí, co si vymyslet za dárek k Vánocům, aby to bylo napínavé, o lásce, o přátelství a zároveň i o víře a trochu poučné, myslelo nakladatelství Paulínky. V listopadu vydalo první díl historické série příběhů z doby francouzské revoluce a osvícenství Podepsána Charlotte. Je to příběh dívky Emílie, která žije v Lyonu na sklonku 19. stol., a Charlotte, jejíž dopisy Emílie najde a rozhodne se po ní pátrat. Jenže musí skoro o 100 let zpátky!

Co o knize řekla autorka Sophie de Mullenheim? „Má kniha se velmi volně inspiruje životem slečny de Lamourousové, která žila v Bordeaux za Velké francouzské revoluce. Rozhodla se stát vyzvědačkou, aby mohla zachraňovat životy kněží. Její příběh mě dojal, a proto jsem ho použila za základ svého románu. Historické téma jsem volila proto, že je naše historie tak bohatá a zaslouží si, aby ji mladí lidé objevovali. Je také nevyčerpatelným zdrojem inspirace.“

Co když však máte doma kluky nebo holky, ale teprve jim je 10 let? Co takhle vydat se na Podivuhodnou pouť pouští? Ano, po dlouhé době opět vyšla kniha Zuzany Holasové POPOUPO, kterou lze přirovnat k české variantě na Narnii: čtyři děti se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely. Pravidla, která pro hru stanovily, se najednou mění ve skutečnost a děti tak okamžitě pocítí následky svých dobrých či špatných rozhodnutí. To jim, a stejně tak čtenáři, postupně otevírá oči i srdce.

Napínavým dějem vtahuje malé čtenáře do velkého příběhu putování a přátelství, v němž se skrývají hlubší významy lidského života, duchovní i náboženské stránky člověka. Každá kapitola v sobě nese řadu podnětů, které mohou nenásilnou formou vést k přemýšlení, společnému dialogu nad mravními, náboženskými i existenčními otázkami, k nalézání skutečných hodnot a pravého smyslu života. 

A něco pro vás, senioři, nebo pro rodiče vašich vnoučat? Po celý prosinec Paulínky nabízejí jako knižní tip následující publikace se slevou více jak 50 %.

1) Ať žije babička a dědeček! (v prosinci místo 185 jen 85 Kč);
2) Sebeúcta mého dítěte (v prosinci místo 95 jen 45 Kč);
3) Vývoj dítěte (v prosinci místo 95 jen 45 Kč);
4) Správní rodiče? (v prosinci místo 135 jen 55 Kč).

Tyto slevy platí jen v e-shopu nebo v kamenném knihkupectví Paulínky 1. - 31. 12. 2013.

A poslední tip na maličkost pro kohokoliv: Sms do života. Brožurka s praktickými postřehy do života, skrze niž dárce může někomu blízkému darovat slovo, které ho potěší, povzbudí, nasměruje či utvrdí.

Vybrali jste si? Doufáme, že ano. Příště třeba zase napíšeme o našich filmech.
Vaše Paulínky

 

 

 

 
Nahoru