15.09.2023 12:00, autor: Eva Zálešáková, kategorie: Akce

I senioři mají své "diecézko", na které jsou zváni

I senioři mají své "diecézko", na které jsou zváni

Už 17. bude letošní diecézní setkání seniorů. Uskuteční se v pátek 29. září v Hradci Králové. „Přípravy začaly už před několika měsíci,“ informuje Veronika Čepelková, vedoucí Diecézního centra pro seniory. „Zajistit přednášející, hudební vystoupení, prostory a v neposlední řadě také hlavního celebranta mše svaté, je totiž nutné s velkým časovým předstihem. Před samotným konáním akce se schází organizační tým, který má v péči občerstvení, informační stánek, zajišťuje navigační službu, rozdává skládačky s programem. Vítá rovněž příchozí a vede některé liturgické služby během bohoslužby.“

Program 17. diecézního setkání seniorů zahájí v 9:15 modlitba seniorů za osamělé a nemocné v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Následovat bude slavnostní bohoslužba, celebrovaná biskupem Mons. Janem Vokálem, které se zúčastní děti z Církevní základní školy Jana Pavla II.

Beseda s P. Mariánem Pospěchou, moderátorem TV Noe, začne v Novém Adalbertinu v 11:15. Není bez zajímavosti, že ho proslavila mše za Evu Pilarovou. „Byla věřící a požádala mě, abych ji doprovodil na věčnost,“ vzpomínal před časem. „I uprostřed bolesti zůstala silná. To bylo velmi inspirující. Pro nás blízké byla učitelkou ve finálním stádiu svého života.“

Odpolední program zahájí v 13:30 beseda s Miloněm Čepelkou, mužem mnoha nadání. Rodák z Pohoří u Opočna je český básník, tvůrce haiku, prozaik, textař, herec, zpěvák, scenárista, moderátor a cimrmanolog.

ZMĚNA Z DŮVODU NEMOCI PANÍ MARTINOVÉ: Benefiční vystoupení zpěvačky Heidi Janků od 15:00 letošní diecézní setkání seniorů uzavře. Výtěžek z koncertu, který finančně podpořil Královéhradecký kraj, pomůže nemocné Janě trpící roztroušenou sklerózou.

„Přihlásit se lze do 27. 9. 2023 na https://www.simeon.cz/Prihlaska. (PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK UZAVŘEN). Těšíme se na setkání s vámi!“ … vzkazuje Veronika Čepelková, vedoucí královéhradeckého diecézního centra pro seniory.

Eva Zálešáková

 

 

 

 
Nahoru