31.03.2014 [pondělí], zveřejněno: 25.02.2014, autor: Ing. Karel Voplakal, CSc., kategorie: Akce

Film Poslední vrchol - nenechte si ujít!

Film Poslední vrchol - nenechte si ujít!

V sobotu jsme byli spolu s našimi příbuznými na pozoruhodném filmu „Poslední vrchol“, o němž se psalo v Katolickém týdeníku. Někteří z vás jej asi už viděli. Jde o dokument o nevšedním životě a smrti zcela výjimečného španělského kněze Pabla Domingueze, všeobecně oblíbeného, nadějného a velmi úspěšného v pastoraci, nadšeného horolezce, který bohužel v poměrně mladém věku zahynul v Pyrenejích.

Je to opravdu velmi krásný film, který určitě stojí za shlédnutí - o čemž svědčí i ta okolnost, že kino, které zpravidla zeje prázdnotou, je při promítání tohoto filmu pokaždé zcela vyprodáno (což je - jak známo, v Praze úplná rarita).  Známý španělský režisér Juan Manuel Cotela v prologu říká, že oslavovat katolického kněze je v současné společnosti nepopulární - a že tedy nemůže očekávat úspěch při tomto filmu (ale úspěch se přesto dostavil!). Ve filmovém dokumentu o životě, působení a zásluhách tohoto kněze Pabla svědčí španělští biskupové, kněžští kolegové, profesoři teologické fakulty, spolužáci ze studií, farníci, sportovci, příbuzní, lidé, jejichž život se jeho působením zásadně změnil - a další lidé z jeho okolí ..  

Pro vás, kteří jste Pražáci: vstupenky je nutno si rezervovat na pokladně kina několik dní předem, jinak „není šance“ - na únor jsou všechna představení již vyprodána. Vstupenky je možno zakoupit také  „on-line“ na adrese www.kinoatlas.cz. Pokladna kina „Atlas“ na Florenci, kde se film bude promítat i v březnu, má tel. číslo 222 312 737.

Podle předběžné informace z pokladny tohoto kina nejbližší možnost objednat vstupenky v březnu je buď na nedělní termíny (na 16., 23., 30. 3.) vždy na 17,30 hodin,  anebo na pondělní termíny (ve dnech 17., 24., resp. 31. 3.) vždy ve 20,00 hodin; je ale dobré ověřit si, zdali mezitím nedošlo ke změně programu, anebo k přesunu promítání do jiného pražského kina. Nenechte si tento film ujít!

Ing. Karel Voplakal, CSc.

Další informace naleznete na webu www.poslednivrchol.cz (pozn. red.)

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru